Nieuwe glazen Hackfort Bier

Dit zijn de nieuwe glazen voor Hackfort Bier. De oude glazen, type Tastevin, zijn zeer geschikt om bier te proeven. De inhoud is echter maar 15cl en dat is te klein voor een fles van 25cl.

In één keer uitschenken
Een fles van 25cl moet eigenlijk in één keer in het glas geschonken kunnen worden. Op die manier bepaal je zelf of je het gistdepot onder in de fles meeschenkt of achterlaat in de fles.
Het gistdepot dat ontstaat tijdens de nagisting in de fles is in principe verzameld op de bodem van de fles. Tenminste, als je de fles staand bewaart!
Niet iedereen is gesteld op dit depot, dus je kunt ervoor kiezen om het in de fles te laten door het laatste bodempje uit de fles niet uit te schenken. Dit lukt het beste als je de fles in één keer kunt uitschenken. Als je eerst bijvoorbeeld de helft doet en daarna de rest, is het gistdepot losgeraakt van de bodem en komt het mee met de tweede keer inschenken.
Hoeveel gist er mee komt hang af van het type gist en de mate van bewegen van de fles. Sommige brouwers adviseren overigens om de fles goed te bewegen, te ‘walsen’, om zo alle gist mee te krijgen in het glas. Je ziet het nog wel een op het etiket van een Duitse Weizen.

Door het nieuwe glas kun je Hackfort Bier in één keer uitschenken en zo een helder bier in je glas krijgen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de gist mee te schenken. Aan jou de keus.

Een glas zonder poot
Het nieuwe Hackfort glas is van het type Bodega en heeft een inhoud van 35,5cl. Dat is precies genoeg voor een flesje van 25cl plus de schuimkraag.

Uitgangspunt voor Hackfort Bier is eenvoud en dat komt in dit glas mooi tot uiting. Het glas drinkt bovendien prettig en houdt gemakkelijk vast.

We gebruiken dit glas nu ook tijdens de bierproeverij die we organiseren. 

Het nieuwe Hackfort glas is binnenkort verkrijgbaar in de webshop.