bierproeverij

Bierproeverij

Bierproeverij bij Brouwerij De Biertafel. De bierproeverijen worden verzorgd door Geerart van Doorn, Zytholoog/biersommelier, brouwer van Hackfort Bier en brouwmeester bij het Nederlands Openluchtmuseum.

Het is ook mogelijk om met een groep een workshop bierbrouwen te volgen.
Kijk hieronder voor meer informatie.

Het minimum aantal deelnemers voor een proeverij is 20, voor een workshop 10.
In verband met Corona zijn proeverijen ook in 2021 voorlopig nog niet mogelijk. Zodra het kan, starten we weer.



Bierproeverij

Een korte introductie over bier, ingrediënten en bierstijlen. Verschillende bieren proeven en beoordelen.

Gastroproeverij

bierproeverij

Uitgebreide bierproeverij met bijpassende hapjes. Introductie over bier, ingrediënten en bierstijlen. Verschillende bieren proeven en beoordelen.

Brouwdemo

Bierproeverij met hapjes en een live brouwdemonstratie. Tijdens de proeverij wordt een brouwsel gemaakt.



Overzicht bierproeverijen en workshop

1. Bierproeverij

Introductie en presentatie over:

  • Geschiedenis van bier
  • Brouwen van bier
  • Ingrediënten van bier
  • Verschillende bierstijlen   

Proeverij

  • Korte uitleg over smaak en de manier om te proeven
  • Hoe wordt er geproefd: kijken, ruiken, aroma en smaak
  • Proeven van drie bieren met een verschillende bierstijl
  • Maken van proefnotities
  • Vergelijken en bespreken van het geproefde. Verschillen en overeenkomsten.
  • Napraten met Hackfort Bier  

Circa 90 minuten. Prijs per persoon: €17,50  

2. Uitgebreide bierproeverij

Als bovenstaande proeverij, plus:

  • Twee extra bieren proeven
  • Bijpassende hapjes bij de bieren
  • Foodpairing: uitleg over combinaties van bier en gerechten
  • Napraten met Hackfort Bier  

Circa 120 minuten. Prijs per persoon: €27,50  

3. Proeverij met brouwdemonstratie

Introductie en presentatie over:

  • Geschiedenis van bier
  • Brouwen van bier
  • Ingrediënten van bier
  • Verschillende bierstijlen 

Bier brouwen

Op de Brumas brouwketel wordt ter plekke een brouwsel gemaakt. Aan de hand van de brouwketel demonstreer ik hoe bier wordt gebrouwen. Tijdens de proeverij gaat het brouwen door. 

Bierproeverij

  • Korte uitleg over smaak en de manier om te proeven
  • Hoe wordt er geproefd: kijken, ruiken, aroma en smaak
  • Proeven van drie bieren met een verschillende bierstijl
  • Vergelijken en bespreken van het geproefde. Verschillen en overeenkomsten.

Hapjes

  • Bijpassende hapjes bij de bieren
  • Afsluitende borrel met Hackfort Bier

Circa 180 minuten Prijs per persoon: €35  

4. Proeverij op maat

Het is ook mogelijk om op maat een eigen programma voor de proeverij samen te stellen. Zo kunnen we een bierquiz organiseren, uitgebreidere hapjes of een bierdiner verzorgen, etc. We bespreken graag de mogelijkheden, ook voor grote groepen.  

5. Workshop bierbrouwen

Voor groepen vanaf 10 personen is het ook mogelijk om een workshop bierbrouwen te organiseren. 
Tijdens de workshop wordt een eigen bier gebrouwen en leer je van van alles over ingrediënten, bierreceptuur, bierbrouwen en biersoorten. De workshop duurt circa 6 uur en is inclusief  lunch, borrel en bierproeverij. Je kunt met onderstaand formulier een workshop reserveren. 
Meer informatie over de inhoud van de workshop vind je hier.   



Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.
Het minimum aantal deelnemers voor de bierproeverijen is 20, voor de workshop 10.